Inspectoratul Teritorial de Munca SUCEAVA -Site in Lucru

Articole și noutăți

Campania privind verificarea modului în care serviciile externe respectă obligațiile legale și a activităților de prevenire și protecție pe care le desfășoară în întreprinderi/unități.

În perioada 29.05 – 31.05.2024 Inspectoratul Teritorial de Muncă(ITM) Suceava a desfăşurat Campania privind verificarea modului în care serviciile externe respectă obligațiile legale și a activităților de prevenire și protecție pe care le desfășoară în întreprinderi/unități.

Obiectivele Campaniei

* Verificarea respectării de către serviciile externe de prevenire și protecție a prevederilor legale.

* Verificarea respectării prevederilor legale privind securitatea și sănătatea în muncă în întreprinderi/unitățile care au apelat la servicii externe pentru desfășurarea activităților de prevenire și protecție.

* Conștientizarea angajatorilor cu privire la faptul că apelarea la servicii externe nu îi exonerează de responsabilitățile lor în domeniul securității și sănătății în muncă.

Grupul ţintă

* Serviciile externe abilitate care au încheiat contracte cu angajatori pentru a presta activități de prevenire și protecție în întreprinderi/unități.

* întreprinderi/unitățile care au apelat la servicii externe pentru desfășurarea activităților de prevenire și protecție.

1.Activitatea în domeniul securității și sănătății în muncă:

La acţiune au participat inspectori de muncă din cadrul serviciului Control securitate și sănătate în muncă care au controlat un număr de 66 de unități.

In urma acestor controale, s-au dispus un număr 23 sancţiuni contravenționale(avertismente) stabilindu-se tot atâtea măsuri de remediere a deficiențelor constatate.

Deficienţe frecvent constatate în domeniul securității și sănătății în muncă:

- Neefectuarea controlului medical periodic;

- Neefectuarea verificăriilor periodice, la termenul scadent, al echipamentelor de muncă;

- Nu sunt prinse clauze privind soluţionarea litigiilor în contractele încheiate cu serviciile externe;

- Nu sunt menţionate în contractele încheiate între angajator şi serviciile externe toate activităţile de prevenire şi protecţie desfăşurate de serviciul extern;

- Nu s-au efectuat controale interne la locurile de muncă şi nu s-au informat, în scris, angajatorii asupra deficienţelor constatate;

- Nu s-au stabilit valabilitatea contractelor dintre angajatori şi serviciile externe.

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii---
Sunt de acord